Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kødet i en skål, tilsæt krydderiblandingen og 1/4 tsk. groft salt pr. person og rør kødet sejt.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Riv citronskal og hvidløg ned i en stor skål. Tilsæt tahin og citronsaft. Rør rundt og hæld vand i, indtil det bliver til en tynd creme. Rør yoghurten i og smag til med salt og peber.
Skær squashen i stave.
Varm en pande op ved høj varme. Steg squashstavene i 1/2 spsk. olie, indtil de har fået godt med farve på 2 sider uden at, at blive for gennemstegte.
Overfør squashene til skålen med yoghurten og smag til med salt og peber.
Form 3-4 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 tsk. olie i ca. 3 min. på hver side.
Servér kødbollerne med bulguren og squashen.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften