0
Raspstegt ising/rødspætte med grillet peber, citron, nye kartofler og yoghurt

Raspstegt ising/rødspætte med grillet peber, citron, nye kartofler og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom dem i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rød peberfrugtcitron
5 min.
Grill peberfrugten

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Bag peberfrugterne på bagepladen i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. 

Når de er kølet lidt af, kan skindet evt. pilles fra kødet og kernerne skrabes fra. 

Krydr med salt, peber og citronsaft.

isingfiletraspægcitron
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken først i 1 spsk. mel pr. person, derefter pisket æg og til sidst i raspen.

Steg fisken i ca. 2 min. på hver side i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil den er blevet helt gylden på begge sider.

Tag fisken af panden, og krydr den med salt. Halvér citronen, og steg den på skærefladen, indtil den får godt med farve.

vindaloo krydderigræsk yoghurt 2 %
25 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med krydderiblandingen og salt.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler, peberfrugt, citron og yoghurt. 

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
548 kcal
Fedt:
12,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
65,4 g
heraf sukkerarter:
17,6 g
Kostfibre:
3,9 g
Protein:
38,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?