Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Flæk græskarret, kassér kernerne, og skær tynde skiver ca. 2/3 ned i græskarret på den korte led. Man kan lægge græskarret mellem to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem.
Pensl græskarret med 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bag i ca. 30 min, indtil det får en flot gylden overflade og er blødt helt ind til midten.
Hak estragonblade og abrikoser, og overfør begge dele til en skål sammen med yoghurten. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Gør 3 tallerkener klar med hhv. pisket æg, hvedemel og rasp.
Skær fisken i portionsstørrelser. Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend fisken i først hvedemel, så i æg og til sidst i rasp.
Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, indtil den har fået en gylden overflade og begynder at flage.
Krydres med salt og peber.
Servér fisken med bulgur, græskar og yoghurt til.
Kundekommentarer ()