0
Raspstegt mørksej med butternut hasselback og græsk yoghurt med estragon

Raspstegt mørksej med butternut hasselback og græsk yoghurt med estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squash
1 min.
Bag græskarret

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Flæk græskarret, kassér kernerne, og skær tynde skiver ca. 2/3 ned i græskarret på den korte led. Man kan lægge græskarret mellem to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem. 

Pensl græskarret med 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bag i ca. 30 min, indtil det får en flot gylden overflade og er blødt helt ind til midten.

tørrede abrikoserestragongræsk yoghurt 2 %
10 min.
Rør yoghurt

Hak estragonblade og abrikoser, og overfør begge dele til en skål sammen med yoghurten. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.

grov bulgur
20 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

raspægmørksejfilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Gør 3 tallerkener klar med hhv. pisket æg, hvedemel og rasp.

Skær fisken i portionsstørrelser. Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken i først hvedemel, så i æg og til sidst i rasp.

Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, indtil den har fået en gylden overflade og begynder at flage.

Krydres med salt og peber.

40 min.
Anretning

Servér fisken med bulgur, græskar og yoghurt til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
18,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
57,4 g
heraf sukkerarter:
11,1 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
39,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?