Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær squashen i stave og spred ud på bagepladen og krydr med oreganoen og 1/2 spsk. olie pr. person.
Bag squashen i ca. 15 min., indtil squashen er mør og er blevet gylden i overfalden.
Krydres efterfølgende med salt og peber.
Hak hvidløget i tynde skiver og overfør til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person.
Lad hvidløget simre ved middel varme i ca. 5 min. under omrøring.
Hæld sugoen i hvidløget og lad det simre, indtil servering.
Smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Skær fisken i portionsstørrelser og krydr godt med salt og overfør til et oliesmurt ildfast fad.
Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 6-7 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.
Kog pastaen som angivet på pakken
Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret tomatsaucen, squashen og fisken henover. Toppes med revet ost.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()