0
Ravioli i tomatsauce med bagt kuller og squash

Ravioli i tomatsauce med bagt kuller og squash

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

oreganosquash
1 min.
Bag squashen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær squashen i stave og spred ud på bagepladen og krydr med oreganoen og 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag squashen i ca. 15 min., indtil squashen er mør og er blevet gylden i overfalden.

Krydres efterfølgende med salt og peber.

hvidløgtomatsugo
10 min.
Rør tomatsovsen

Hak hvidløget i tynde skiver og overfør til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person.

Lad hvidløget simre ved middel varme i ca. 5 min. under omrøring.

Hæld sugoen i hvidløget og lad det simre, indtil servering.

Smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.

kullerfilet med skind
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i portionsstørrelser og krydr godt med salt og overfør til et oliesmurt ildfast fad.

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 6-7 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

ravioli med spinat og ricotta
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret tomatsaucen, squashen og fisken henover. Toppes med revet ost.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
26,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,9 g
Kulhydrat:
41,3 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
43,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?