Skyl muslingerne grundigt (se video ovenover) ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.
Sæt vand over at koge til pasta.
Skræl guleroden og skyl den grundigt sammen med fennikelen. Pil hvidløg, og hak det hele groft (pluk evt. lidt af fennikeltoppene, og gem til anretning).
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, til de er blevet møre. Kom muslingerne i, bland dem godt sammen med grøntsagerne, og lad dem dampe under låg i ca. 5 min., til de har åbnet sig. Man kan vælge at tage størstedelen af muslingerne op af gryden og pille kødet ud, så det bliver nemmere for folk at spise.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Skru ned for varmen, tilsæt cremefraichen, og lad retten simre i ca. 3 min. Smages til med salt og peber.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, hæld muslingeretten henover, og top med fennikelskuddene.
Kundekommentarer ()