0
Ravioli med muslinger og fennikel
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Hele blåmuslinger
1 min.
Muslingerne

Skyl muslingerne grundigt (se video ovenover) ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.

10 min.
Pastaen

Sæt vand over at koge til pasta.

gulerodfennikel med tophvidløg
12 min.
Grøntsagerne

Skræl guleroden og skyl den grundigt sammen med fennikelen. Pil hvidløg, og hak det hele groft (pluk evt. lidt af fennikeltoppene, og gem til anretning).

olivenolie, ekstra jomfrucreme frisk 9%saltsort peber
20 min.
Muslingeretten

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, til de er blevet møre. Kom muslingerne i, bland dem godt sammen med grøntsagerne, og lad dem dampe under låg i ca. 5 min., til de har åbnet sig. Man kan vælge at tage størstedelen af muslingerne op af gryden og pille kødet ud, så det bliver nemmere for folk at spise.

Kog pastaen som angivet på pakken.

Skru ned for varmen, tilsæt cremefraichen, og lad retten simre i ca. 3 min. Smages til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, hæld muslingeretten henover, og top med fennikelskuddene.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
22,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,1 g
Kulhydrat:
37,4 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
49,5 g