0
Ravioli med spinat og ricotta i røget mørbrad sauce

Ravioli med spinat og ricotta i røget mørbrad sauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodrødløg
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær løg og gulerod i mundrette stykker, og overfør dem til bradepanden. 

Vend grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre og har fået lidt farve.

røget grisemørbradhvidløg
10 min.
Steg kødet

Skær kødet i små tern, og hak hvidløget fint.

Varm en gryde op ved høj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i et par minutter under omrøring, indtil kødet bliver sprødt. Skru ned for varmen, og overfør kødet til en tallerken.

fløde 9%Bavnehøj osten
20 min.
Rør sovsen

Kom hvidløget i gryden, og lad det stege under omrøring i 1 minuts tid.

Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og lad det stege under omrøring i ca. 2 min.

Hæld fløden i, og lad det varme op under omrøring, indtil sovsen begynder at blive tyk. Lige før servering slukkes for varmen, og osten rives i.

Smages til med salt og peber.

ravioli med spinat og ricotta
25 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle og anret sovs, de bagte grøntsager og den sprøde mørbrad henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
29,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
13,9 g
Kulhydrat:
50,1 g
heraf sukkerarter:
17,3 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
28,8 g