Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær løg og gulerod i mundrette stykker, og overfør dem til bradepanden.
Vend grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre og har fået lidt farve.
Skær kødet i små tern, og hak hvidløget fint.
Varm en gryde op ved høj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i et par minutter under omrøring, indtil kødet bliver sprødt. Skru ned for varmen, og overfør kødet til en tallerken.
Kom hvidløget i gryden, og lad det stege under omrøring i 1 minuts tid.
Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og lad det stege under omrøring i ca. 2 min.
Hæld fløden i, og lad det varme op under omrøring, indtil sovsen begynder at blive tyk. Lige før servering slukkes for varmen, og osten rives i.
Smages til med salt og peber.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Fordel pastaen i skåle og anret sovs, de bagte grøntsager og den sprøde mørbrad henover.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()