Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Kom grøntsagerne på en bageplade dækket med bagepapir, krydr med salt, og vend med 1/2 spsk. olie pr. person.
Bages i ca. 10 min., indtil rodfrugterne har fået godt med farve og er blevet møre.
Skyl dilden grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint. Varm sovsen op i en kasserolle, og tilsæt dilden lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, halvér citronen, og steg den på skæresiden, indtil den får godt med farve.
Servér fisken sammen med kartofler, sauce, citron og bagte rødder.
Kundekommentarer ()