0
Stegt hvilling med skysauce, grillet citron og bagte rødder med dild

Stegt hvilling med skysauce, grillet citron og bagte rødder med dild

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

kartofler
3 min.
Kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rodfrugtmix i stave
10 min.
Rodfrugtmix

Kom grøntsagerne på en bageplade dækket med bagepapir, krydr med salt, og vend med 1/2 spsk. olie pr. person. 

Bages i ca. 10 min., indtil rodfrugterne har fået godt med farve og er blevet møre. 

skysovsdildcitron
15 min.
Fisken, citronen og sovsen

Skyl dilden grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint. Varm sovsen op i en kasserolle, og tilsæt dilden lige før servering.

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, halvér citronen, og steg den på skæresiden, indtil den får godt med farve. 

 

25 min.
Anretning

Servér fisken sammen med kartofler, sauce, citron og bagte rødder.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
543 kcal
Fedt:
25,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
46,7 g
heraf sukkerarter:
4,9 g
Kostfibre:
3,5 g
Protein:
32,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?