0
Rendang style malaysiske kødboller med nudler
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Malaysisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

sesamfrø
1 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, til de popper, og knus dem i en morter med lidt salt. 

hakket grisekød 8-12%rendang krydderiingefærTeriyakisaucesesamfrø
5 min.
Rendang style malaysiske kødboller

Rør kødet sejt med lidt salt, og rør farsen med en lille smule af krydderimixet, halvdelen af ingefæren samt halvdelen af de ristede sesamfrø. Tilsæt evt. 0,5 æg pr. pers., du laver mad til. 

Form til små kødboller på størrelse med en lille golfbold (3-5 pr. pers.), og steg kødbollerne på en pande med varm neutral olie, til de er gyldne, gennemstegte og sprøde.

Kom det sidste af krydderimixet på panden med kødbollerne sammen med det sidste fintrevede ingefær og teriayki, og sluk straks for varmen. Smag saucen til med salt og sukker.

gulerødderforårsløg
25 min.
Gulerødder og forårsløg

Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler på et mandolinjern (eller riv dem på den grove side af et rivejern).

Skær forårsløg i ultra-tynde strimler (brug også de grønne toppe).

Kom begge dele i en skål, massér lidt fint salt i, og vend med lidt lys eddike og god olivenolie. 

nudler
30 min.
Nudler

Kog nudlerne i rigeligt vand i 2-3 min. Dræn vandet fra, og vend dem med lidt god olie, f.eks. sesamolie hvis du har! 

35 min.
Anretning

Vend nudler, kødboller samt gulerødder og forårsløg sammen.

 Drys med det sidste sesam.

Bonusinfo

Rendang krydderi: 25% spidskommen, 20% galangarod, 18 % korianderfrø, 10% grøn kardemomme, 10% gurkemeje, 5% chili, 5% nelliker, 5% kanel, , 2% stjerneanis.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?