Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, til de popper, og knus dem i en morter med lidt salt.
Rør kødet sejt med lidt salt, og rør farsen med en lille smule af krydderimixet, halvdelen af ingefæren samt halvdelen af de ristede sesamfrø. Tilsæt evt. 0,5 æg pr. pers., du laver mad til.
Form til små kødboller på størrelse med en lille golfbold (3-5 pr. pers.), og steg kødbollerne på en pande med varm neutral olie, til de er gyldne, gennemstegte og sprøde.
Kom det sidste af krydderimixet på panden med kødbollerne sammen med det sidste fintrevede ingefær og teriayki, og sluk straks for varmen. Smag saucen til med salt og sukker.
Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler på et mandolinjern (eller riv dem på den grove side af et rivejern).
Skær forårsløg i ultra-tynde strimler (brug også de grønne toppe).
Kom begge dele i en skål, massér lidt fint salt i, og vend med lidt lys eddike og god olivenolie.
Kog nudlerne i rigeligt vand i 2-3 min. Dræn vandet fra, og vend dem med lidt god olie, f.eks. sesamolie hvis du har!
Vend nudler, kødboller samt gulerødder og forårsløg sammen.
Drys med det sidste sesam.
Rendang krydderi: 25% spidskommen, 20% galangarod, 18 % korianderfrø, 10% grøn kardemomme, 10% gurkemeje, 5% chili, 5% nelliker, 5% kanel, , 2% stjerneanis.
Kundekommentarer ()