0

Rensdyrfilet og rødløgskompot med grønne kartofler, vanillepocheret pærer og vildtsauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rensdyr: Krydder fileten godt med rigeligt salt og knust sort peber. Brun den godt af på en varm pande i halvt smør og halvt olie på alle sider. Steg færdig i ovnen ved 200° C i 12-15 minutter eller til en kernetemperatur på 55-56° C. Lad den trække 10 minutter på et lunt sted tildækket med stanniol og et viskestykke. Skær den i 2 cm tykke skiver lige inden servering.

Rødløgskompot: Skær de pillede rødløg i halve og skær demr i små både og sauter dem i smør (50 g) i ca. 10 minutter uden at de tager farve. Tilsæt Aceto Balsamico og honning og damp dem færdig under låg.

Pærer: Skræl pærerne og stik kernehuset ud. Kog vand, sukker og vanillestang op og skru ned til svag varme - lagen skal være lige under kogepunktet. Kom pærerne i og lade dem pochere let 10 min. til de er møre.

Kartofler: Kog små vaskede kartofler med skræl i ca. 10 minutter. Pluk bladene af krydderurterne ( gem stilkene) og blend krydderurter og olie til en jævn masse og krydr med salt og peber. Vend kartoflerne i olien og steg dem i ovnen ved 200° C. i ca. 25 minutter.

Sauce: Bag mel af på stegepanden og tilsæt fond, kog op og tilsæt stilkene fra krydderurterne. Reducer til det halve. Tilsæt fløde og kog igen lidt ind - til passende konsistens. Sigt saucen og kom den i en lille kasserolle. Skær 50 g smør i tern og kom det i saucen lidt ad gangen, mens der piskes grundigt. Kom kulør i, til saucen har en passende farve. Smag til med salt og peber.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?