0

Revelsben på grill med honning-øl-barbecuesauce, grillbagte kartofler med bacon-purløgssmør og coleslaw af nye grøntsager

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Grillsauce: Hak skalotteløg og hvidløg helt fint og sauter dem i lidt olie i en kasserolle til de er klare. Tilsæt chilisauce, øl, honning, Worcestershiresauce, 2 tsk. dijonsennep, salt og peber og lad det simre sagte til konsistensen er tyk og cremet.

Bagekartofler: Skrub kartoflerne godt, tør dem af og pak dem ind enkeltvis i stanniol. Læg dem i en alubakke, sæt bakken på grillen ved indirekte varme i mindst 1 time til kartoflerne er godt møre.

Smør: Skær baconen i tynde strimler på tværs, rist dem gyldne og dryp af på køkkenrulle. Rør smørret blødt og tilsæt bacontern, fintklippet purløg, salt og peber. Form smørret til en pølse i bagepapir og læg det på køl indtil brug.

Slaw: Rens alle grøntsagerne (fx spidskål, asparges, radise, gulerod, forårsløg mv.) og riv/snit dem i fine strimler/skiver/tern - eller hvad du ønsker. Pisk cremefraiche, mayonnaise, 2 spsk. hvidvinseddike, 2 spsk. sukker, 1 tsk. dijonsennep, salt og peber sammen og smag til med hvidvinseddike og sukker. Vend de sprøde grøntsager og dressingen sammen. Opbevar på køl indtil servering.

Kød: Krydr revelsbenene med salt og peber og brun dem på alle sider på grillen. Pensl kødet godt med grillsaucen, læg dem på grillen igen og lad dem grille i 5 min. Pensl igen med grillsaucen og grill igen i 5 min. - gentag til benene er gyldne og møre.

Server sammen med godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.