0
Rib eye med sellerimos og gremolata

Rib eye med sellerimos og gremolata

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rib eye steaks (se video ovenover): Tag bøffen ud af køleskabet og ret formen op med dine hænder, så den er flot og ensartet i tykkelsen. Lad den få stuetemperatur før stegning. Steg den på en god solid pande/grillpande (gerne af støbejern). Steg i en smule meget varm olie i et par minutter på hver side. Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Når bøffen er brunet og krydret, steges den færdig i en ovn ved 210 grader, indtil du har den rette og ønskede stegegrad - læg lidt timiankviste og hele hvidløgsfed ved mens den steger i ovnen. Lad bøffen trække lunt tildækket med stanniol i 15-20 minutter, inden den trancheres.

Sellerimos: Skræl selleri og del det i 8-10 stykker - kog dem møre i rigeligt vand tilsat lidt salt. Dræn vandet fra og mos/blend med smør og fløde - tilsæt hakket timian og bredbladet persille og smag til med salt og peber

Gremolata: Pluk persille og skyl det hele grundigt. Tør det derefter ligeså grundigt. Riv citronskallen på et rivejern, undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak og knus 1 fed hvidløg og bland det hele sammen med fintsnittet persille. NB - Det er vigtigt at persille, citron og hvidløg er tørt, når du hakker det - ellers bliver din gremolata til en puré i stedet for en gremolata.

Anretning: Skær bøffen ud i skiver og anret sammen med sellerimos - top kødet med generøse mængder gremolata og hæld lidt god olivenolie og balsamico over. Server med godt brød og stegte gnocci eller kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?