0
Rigatoni all’amatriciana med bacon, parmesan & grøn salat

Rigatoni all’amatriciana med bacon, parmesan & grøn salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

peperoncino chili, hel & tørretskalotteløgtomaterparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Forberedelse:

Pil og hak skalotteløg. Skær den tørrede peperoncino i små stykker. Skær tomaterne i mindre stykker. Riv osten fint.

bacon i ternskalotteløgpeperoncino chili, hel & tørrettomatertomatpassatarigatoni, 50% fuldkornparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Amatriciana:

Steg baconen gylden ved medium varme på en sautérpande. Baconen må ikke branke! Kom skalotteløg og peperoncini på, og rist igennem ved medium varme, til løgene lige netop begynder at blive klare uden at blive gyldne. Mængden af peperoncini er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Kom de skårede tomater på, og rist igennem i 2 min. Så kommes tomatpassataen ved, og der skrues ned til simrepunktet. Lad retten simre i 5-10 min. Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.

Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 5-6 min., altså med godt bid!

Kom pastaen over på panden, og lad retten koge igennem et par minutter. Vend med ca. 2/3 af den revne ost.

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

parmigiano reggiano (Parmesan)mesclun, mix salater
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. det sidste ost over. Server straks, og spis, mens maden er brandvarm. Server den grønne salat på siden, gerne vendt i lidt god olivenolie og balsamico.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?