0
Rigatoni all’amatriciana med bacon, pecorino romano & grøn salat

Rigatoni all’amatriciana med bacon, pecorino romano & grøn salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

peperoncino chili, hel & tørretskalotteløgtomaterpecorino romano
1 min.
Forberedelse

Pil og hak skalotteløg. Skær den tørrede peperoncino i små stykker, og tomaterne i mindre stykker. Riv pecorino fint.

bacon i ternskalotteløgpeperoncino chili, hel & tørrettomatertomatpassatarigatoni, 50% fuldkornpecorino romano
5 min.
Amatriciana

Steg baconen gylden ved medium varme på en sautérpande - den må ikke branke! Kom skalotteløg og peperoncini på, og rist igennem ved medium varme, til løgene lige netop begynder at blive klare uden at blive gyldne. Mængden af peperocini er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Kom de skårede tomater på, og rist igennem i 2 min. Så kommes tomatpassataen ved, og der skrues ned til simrepunktet. Lad retten simre i 5-10 min. Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.

Kog imens pastaen i rigeligt godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 5-6 minutter, altså med godt bid!

Kom pastaen over på panden og lad retten koge igennem et par minutter. Vend med ca. 2/3 af den revne pecorino.

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

pecorino romanobakke spæd salatmix (fx Napolitana)
20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv evt. det sidste pecorino over. Servér straks, og spis, mens maden er brandvarm. Servér den grønne salat på siden - vend den gerne i lidt god olivenolie og balsamico.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?