Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Hak både løg og gulerod groft, og kom begge dele i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Varm gryden op ved middelhøj varme, og hæld 1/2 spsk. olie i pr. person. Lad grøntsagerne stege under omrøring i ca. 5 min., indtil de er blevet gyldne.
Hæld flåede tomater i gryden sammen med pastaen og lidt af pastavandet. Rør godt rundt, riv osten henover, og bag retten i ca. 15 min., indtil osten begynder at få lidt farve.
Lige før servering blandes rejerne i, og retten smages til med salt og peber.
Pil salatbladene fra stokken, og skær agurken i mindre stykker.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep, og lidt salt pr. person i en skål.
Vend salaten og agurken i dressingen lige før servering.
Servér pastaretten med salaten ved siden af.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
Kommentarer og forslag til opskriften