
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.
Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve. Rør rundt undervejs.
Hak guleroden og løget groft og overfør til kødet. Lad det stege yderligere 5 min. under omrøring, indtil grøntsagerne bliver møre.
Hæld flåede tomater i kødet og få det op at simre. Smag sovsen til med salt og peber.
Kog pastaen som angivet på emballagen.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. pers., og rør rundt i 1 min.
Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset og smag til med salt.
Kom pastaen og kødsovsen i et ildfast fad, og rør det godt sammen.
Hæld bechamelsaucen henover, og riv osten ovenpå.
Bag retten i ca. 15 min., til osten har fået godt med farve.
Pil bladene på salaten fra hinanden, og overfør til en stor skål.
Tilsæt 1 tsk. olie og 1/2 spsk. eddike pr. pers., og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.
Server lasagnetten med salaten.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften