0

Rigatoni pasta med svampe og koteletter i flødesovs

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kotelet af gris
1 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, i ca. 2 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve. Det behøver ikke være gennemstegt.

champignonsporre
3 min.
Forbered grøntsagerne

Skær porren og svampene i mundrette stykker. Tag kødet op af panden og steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 3-4 min., indtil det får lidt farve og bliver mørt.

rigatoni, 50% fuldkorn
10 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

fløde 9%tamari soya sauce
15 min.
Rør sovsen

Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person til de stegte grøntsager og rørt det godt rundt. Hæld fløden i og lad det simre stille og roligt, indtil det bliver cremet. Smag sovsen til med soya.

Skær kødet i skiver og kom i sovsen og lad det simre, indtil kødet er gennemstegt.

20 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret koteletterne, grøntsagerne og sovsen henover.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?