0
Rigatonipasta med peberfrugtsauce, stegt salame cacciatore og salat med grønne bønner stegt i hvidløg

Rigatonipasta med peberfrugtsauce, stegt salame cacciatore og salat med grønne bønner stegt i hvidløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtløgsalame ventrizina piccante
1 min.
Forbered grøntsager og kød

Skær løg og peberfrugt i grove stykker.

Skær kødet i små stykker.

tørret oregano
5 min.
Lav peberfrugtsovsen

Kom kødet på en pande, og varm op ved middelhøj varme.

Lad kødet stege i sit eget fedt i ca. 3 min. under omrøring, indtil det har fået godt med farve. Overfør det til en tallerken, og steg efterfølgende løg og peberfrugt i fedtet fra kødet under omrøring i ca. 5 min. ved middel varme. Tilsæt oregano, og hæld vand i, indtil det dækker grøntsagerne.

Lad det hele simre i 10 min., og blend det efterfølgende med en stavblender, indtil det har en homogen konsistens.

Smag til med salt og peber. 

grønne bønnerhvidløgkrystal karl
15 min.
Lav salaten

Varm en pande op ved høj varme. Steg bønnerne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Tilsæt revet hvidløg og steg yderligere 1 min. under omrøring, og smag til med salt og peber. 

Pil bladene fra stokken på salaten.

Vend bønnerne med salaten og riv osten henover. 

rigatoni, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Vend pastaen i peberfrugtssaucen, og tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, så retten bliver cremet.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér pastaretten med den sprøde pølse henover og med bønnesalaten til.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
491 kcal
Fedt:
15,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
59,9 g
heraf sukkerarter:
13,6 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
24,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?