Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
TIP: Du kan smage risen til med lidt lys eddike og sukker imens den er helt varm. Så smager den lidt som sushiris - og det er meget populært hjemme hos mig.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.
2. Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand, og damp dem i 1-2 min. Afdryp dem.
3. Rør en dressing af creme fraiche, og smag til med salt og sriracha chilisauce.
4. Skær fisken i grove stykker, ca. 4 stykker pr. person. Vend stykkerne i panko rasp (tryk raspen godt fast), og steg dem gyldne i 2-3 cm olie på en varm pande i 3-4 min. i alt. Afdryp fiskestykkerne på fedtsugende papir, og krydr dem med salt.
5. Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i stave.
6. Snit salaten fint, og skær avokado i tern og lime i både.
7. Anret ris i dybe tallerkener eller skåle. Top med salat, mukimame, avokado, fisk og dressing, og servér straks med limebåde og med gulerødder som snack.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften