0

Ris bowl med sprød kulmule, avokado og edamamebønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

TIP: Du kan smage risen til med lidt lys eddike og sukker imens den er helt varm. Så smager den lidt som sushiris - og det er meget populært hjemme hus mig. 

jasminriscreme fraiche 18%sriracha saucemukimame (bælgede edamamebønner)
1 min.
Ris og dressing

Sæt vand over til ris og mukimame.

1.Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

2.Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand og damp dem i 1-2 min. Afdryp dem. 

3.Rør en dressing af cremefraiche smag til med salt og sriacha chilisauce. 

kullerfilet uden skindpanko raspgulerødderhjertesalatavokadolime
10 min.
Fisk og grønt

4. Skær fisken i grove stykker, Ca. 4 stykker pr. person. Vend dem i panko (tryk dem godt ned) og steg dem gylden i 2-3 cm olie på en varm pande. Ca. 3-4 min. i alt. Afdryp dem på fedtsugende papir og krydr dem med salt. 

5. Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i stave. 

6. Snit salatebn fint, skær avocado i tern og lime i både. 

23 min.
Anretning

7. Anret ris i dybe tallerkner eller skåle. Top med salat, mukimame, avocado, fisk og dressing og servér straks med limebåde og med gulerødder som snack. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK