0

Risoni risotto med grønne asparges, nye ærter og bundtløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hak den hvide del af løgene og de 2 fed hvidløg helt fint. Bræk de træede ender af aspargeserne - de kasseres - og snit dem i ½ cm tykke skiver med et skråt snit. Bælg ærterne og snit den grønne del af løgene i tynde skiver. Sauter hvide løg og hvidløg i en god klat smør uden at de tager farve. Rør risonipastaerne i, hæld fonden på og vend det hele godt sammen. Læg låg på og lad det simre 10-15 min. til vandet næsten er helt optaget og pastaerne lige knap møre. Tilsæt fløde, asparges, ærter og de grønne løgtoppe og lad det simre yderligere 3-4 min. under jævnlig omrøring til fløden er optaget og grøntsagerne møre med bid. Rør parmesanen i og smag til med salt og peber. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?