0
Risotto med ærter og skindstegt kuller

Risotto med ærter og skindstegt kuller

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Risotto er så skønt!

Vær ikke nærig med salt og peber i denne risotto.

Her er både sødme fra ærterne og mascarponen, så det kræver lidt modspil.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløghvidløgArborio risottorisærter, frostmascarponecitron
1 min.
Risotto

Skyl risene.

Hak løg og hvidløg fint, og sautér begge dele ca. 3 min. i olivenolie i en sautérpande, de skal ikke tage farve, men klare og mørne. 

Kom risene på panden, og lad dem sautere med i 1-2 min., stadig uden at noget tager farve.

Hæld 1/4-1/2 dl hvidvin på pr. pers., hvis du har, og kog den næsten væk. Tilsæt 2-2 1/2 dl vand eller bouillon pr. pers., efterhånden som væden fordamper. Vurdér hele tiden, om det kan absorberes, og slut tilberedningen, mens risene stadig er al dente. 

Tilsæt ærter og mascarpone, og lad det lune med i 1-2 min. Smag til med salt, peber og lidt revet citronskal, og spæd med væde efter behov.

majroerforårsløgcitron
5 min.
Majroer

Skær majroerne i tynde skiver, og anret dem på et lille fad. Krydr med salt, peber, olivenolie, lidt citronskal og citronsaft, og top med finthakkede forårsløg.

kullerfilet med skind
15 min.
Stegt kuller

Skrab evt. skæl af fisken, og rids skindet med en skarp kniv. 
Steg fisken med skindsiden nedad i olie på en varm pande (gerne slip-let), til skindet er sprødt, og fisken næsten gennemstegt. Vend den, og steg den færdig på kødsiden. Pas på den ikke får for meget. Krydr den med salt. 

23 min.
Anretning:

Anret risotto i dybe tallerkener, top med fisk, og servér straks med majroesalat, og evt. det sidste af citronen i både. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?