0
Risotto med grønne bønner, oliven og svinefilet

Risotto med grønne bønner, oliven og svinefilet

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
risottorishvidløg
1 min.
Risotto

Skræl hvidløg, og hak det fint med en skarp kniv. Kom 4 dl vand/pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløg, uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter. Sæt et ur. De skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

Grønne Nocellara oliven, uden stensmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailpecorino romanogrønne bønner
5 min.
Grønt

Skyl tomaterne, og halvér dem. Skyl bønnerne, skær dem i korte stykker, og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker og et skud salt. Kog i ca. 5-7 min., til bønnerne lige er møre. Sigt så vandet fra.

Hak oliven groft med en kniv, og riv osten fint.

svinefilet
15 min.
Svinefilet

Skær kødet ud i kuvertstykker, og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg stykkerne på en varm pande i en smule olie i ca. 4-5 min. på hver side, til de er medium stegte.

Grønne Nocellara oliven, uden stenpecorino romanocitron
20 min.
Risotto

Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt bønner og oliven, et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og fintrevet pecorino.

Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med fintrevet citronskal, salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken med tomater og kødet ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?