0
Risotto med ærter, røget mørbrad og krystal karl

Risotto med ærter, røget mørbrad og krystal karl

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ærter, frostløgbladselleritimian
1 min.
Grøntsagerne

Tag gerne ærterne ud af fryseren en time før der laves mad, og hæld dem i en skål, så de kan tø. Alternativt kan de varmes varsomt op i en lille gryde med lidt vand.  

Pil og hak løget, skyl og hak bladsellerien. Skyl timianen og afdryp for vand.

grøntsags bouillonrøget grisemørbrad
10 min.
Mørbrad og bouillon

Sæt ca. 3 dl. vand over at koge, og opløs bouillonen heri. Skær mørbraden ud i mindre stykker.

risottoriskrystal karlsaltsort peberrøget grisemørbrad
15 min.
Risottoen

Steg den røgede mørbrad i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring til det får lidt farve og tilsæt løget og bladselleri og lad det stege under omrøring, indtil de er gyldne. Ca. 5 min. Tilsæt risen og lad det stege i 1 min. under omrøring. Tilsæt bouillonen til det lidt mere end dækker risen og lad det simre under omrøring og tilsæt mere bouillon lidt efter lidt som væsken fordamper. Bliv ved med at tilsætte bouillonen, indtil risen bliver bløde og væsken omkring den bliver tyk og ”grødet”. Når risottoen har en cremet konsistens og risen er færdigkogt slukkes der for blusset.  Tilsæt en smule mere bouillon (risen vil blive ved med at suge væde), riv osten herned, rør rundt og lad risottoen hvile under låg i 5 min før den serveres. Smages til med salt og peber.

olivenolie, ekstra jomfrueddike
30 min.
Ærterne

Pluk bladene fra timianstilken, og vend dem med ærterne og 1/2 spsk. olivenolie og ¼ spsk. eddike pr. person. Smages til med salt og peber.

40 min.
Anretning

Fordel risottoen i dybe tallerkener, og top med ærterne.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
527 kcal
Fedt:
25 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,6 g
Kulhydrat:
51 g
heraf sukkerarter:
10,6 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
22,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?