0

Risotto med asparges, ærter og forårsløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bræk de grove ender af aspargeserne - de kasseres - og snit toppene i 1 cm brede stykker med et meget skråt snit. Trim forårsløgene og del dem i en hvid og en grøn halvdel. Snit de grønne toppe i ½ cm tykke skiver og stil til side. Snit den hvide del og det pillede hvidløgsfed fint og sauter dem i lidt olie ved middel varme uden at det tager farve.

Kom ris ved og sauter til de er klare. Hæld vinen ved og rør langsomt til væden er optaget. Tilsæt så hønsefonden lidt ad gangen over de næste 20-25 min., mens der røres jævnligt - der må ikke være for meget varme under. Der skal være et let bid i risen, mens konsistensen skal være som en tynd havregrød.

Vend asparges, ærter, parmesan og evt. citronskal i, krydr med salt og peber og sluk for varmen. Læg låg på og lad risottoen hvile på eftervarmen i 10 min. Smag til, riv lidt friskrevet parmesan henover og dryp med forårsløgtoppe. Server straks med en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?