0

Risotto med brune svampe, porrer, soltørrede tomater og timian (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Mælk

Fremgangsmåde

Rens svampene og skær dem i mundrette stykker. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver, hak hvidløgene fint og sauter begge dele i lidt olie til de er klare. Kom svampene ved og sauter yderligere 4-5 min. til væden er fordampet. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden sammen med timian og strimlede tomater og rist let af til risene er gennemsigtige. Hæld hvidvinen på og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Start på fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt indtil al fonden er brugt. Smag til med salt, peber og friskrevet parmesanost og rør evt. lidt mere vand i - risottoen skal være let flydende. Server straks med en sprød grøn salat med vinaigrette og godt brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?