Snit porrerne fint, skyl dem godt og hak hvidløgene fint. Rist baconen gylden og let sprød i en tykbundet gryde og tag baconstykkerne op med en hulske. Kom hvidløg og porrer i gryden og sauter det i baconfedtet og lidt olie til de er bløde. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden og rist dem let af til de begynder at blive gennemsigtige. Hæld hvidvinen på og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Start på fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt indtil al fonden er brugt. Vend kvarte blommetomater og bacontern i og smag til med salt, peber og friskrevet parmesanost. Server straks med en sprød grøn salat med vinaigrette og godt brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften