0

Risotto med cherrytomater, bacon og porrer (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit porrerne fint, skyl dem godt og hak hvidløgene fint. Rist baconen gylden og let sprød i en tykbundet gryde og tag baconstykkerne op med en hulske. Kom hvidløg og porrer i gryden og sauter det i baconfedtet og lidt olie til de er bløde. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden og rist dem let af til de begynder at blive gennemsigtige. Hæld hvidvinen på og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Start på fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt indtil al fonden er brugt. Vend kvarte blommetomater og bacontern i og smag til med salt, peber og friskrevet parmesanost. Server straks med en sprød grøn salat med vinaigrette og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.