0

Risotto med frisk spinat og forårsløg, 2 slags ost og ramsløgspesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom mandler, 35 g parmesan og 1 fed pillet hvidløg i foodprocessoren og hak det fint. Del ramsløgene i lidt mindre stykker og kom dem ved sammen med ¾ dl olie, salt og peber og kør til det er fint og ensartet - tilsæt mere olie i en tynd stråle til ønsket konsistens. Skyl spinaten grundigt og fjern grove stilke. Del forårsløgene i en hvid og en grøn del - snit begge dele i ½ cm tykke stykker, men hold dem hver for sig. Hak 2 fed hvidløg fint og sauter dem og den hvide del af forårsløgene møre i lidt olie. Skyl risene under koldt vand, kom dem i gryden og vend rundt til de er "klare". Kom hvidvinen ved og rør til væden er suget op. Tilsæt så fond af flere omgange - lad risene optage al væden før der igen tilsættes ny, og rør jævnligt. Vend spinat, den grønne del af forårsløgene, 50 g fintrevet parmesan og smør i, sluk for varmen og lad risottoen trække 5 min. Smag til med salt og peber og anret i dybe tallerkner. Top med små stykker af gedeost og dryp med lidt af pestoen. Server straks som den er med en sprød grøn salat og godt groft brød til eller som tilbehør til fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?