Skær toppen af løget, snit den fint og gem til senere. Hak resten af løget og begge hvidløgsfed fint og sauter dem møre i lidt olie. Skyl risene under koldt vand, kom dem i gryden og vend rundt til de er "klare". Kom hvidvinen ved og rør til væden er suget op. Tilsæt så fond af flere omgange - lad risene optage al væden før der igen tilsættes ny, og rør jævnligt. Skyl spinaten godt og bælg ærterne. Rør begge dele i den møre risotto sammen med parmesanen. Smag til med salt og peber og server straks med godt groft brød til eller som tilbehør til fisk eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften