0

Risotto med frisk spinat og svampe (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg fint og skær de rensede svampe i skiver. Sauter først de 2 slags løg 2 min. i lidt olie. Kom svampene ved og sauter til de er møre. Skyl risene under koldt vand, kom dem i gryden og vend rundt til de er "klare". Kom hvidvinen ved og rør til væden er suget op. Tilsæt så fond af flere omgange - lad risene optage al væden før der igen tilsættes ny, og rør jævnligt. Skyl spinaten godt og rør den i den møre risotto sammen med parmesanen. Smag til med salt og peber og server straks med godt groft brød til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.