0

Risotto med grønkål, hvidløg og Vesterhavsost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skyl grønkålen og dryp den godt af. Skær den grove stok væk og hak bladene fint. Hak løg og hvidløg helt fint og sauter begge dele i lidt olie.

Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Hæld dem i gryden og rist dem let af til de syner "gennemsigtige". Hæld 1½ dl hvidvin på og rør rundt til væden er helt opsuget af risene. Tilsæt fonden lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget. Fortsæt indtil al fonden er brugt eller konsistensen er som en lidt tynd grød. Sluk for varmen, vend grønkål, smør og ost i og lad risottoen hvile under låg i 10 min.

Smag til med salt og peber og server straks til fisk, kød eller fjerkræ - eller som den er med ristet tørsaltet bacon, sprøde croutoner og evt. lidt trøffelolie på toppen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?