0

Risotto med porrer, bacon og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit porrerne i tynde skiver, skyl dem godt i koldt vand og lad dem dryppe af. Skær baconen i tern, rist den i en tykbundet gryde til den er gylden og sprød og tag den op med en hulske. Kom lidt olivenolie i gryden og sauter porrerne deri 4-5 min. til de er blevet bløde. Kom risene ved og lad dem sautere med 1 min. Hæld vinen på og rør til den er helt absorberet af risene. Tilsæt så fonden 2 dl ad gangen og rør til væden er opsuget, før der tilsættes mere - det tager ca. 20 min. før al væden er brugt og risene er møre og cremede. Smag til og vend parmesan og bacon i lige inden servering. Drys evt. med krydderurter og server straks som den er eller som tilbehør til stegt kød, fisk eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.