0

Risotto med porrer og æble-bacon-rødløgstopping (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Snit porrerne i fine, tynde skiver, skyl dem godt i koldt vand og lad dem dryppe af. Hak imens de pillede hvidløg fint. Kom lidt olivenolie i en tykbundet gryde og sauter porrer, hvidløg og timian deri 5 min. til porrerne er bløde og de meste af væden fordampet. Kom risene ved og lad dem sautere med 1 min. Hæld vinen på og rør til den er helt absorberet af risene. Tilsæt så fonden 2 dl ad gangen og rør til væden er opsuget, før der tilsættes mere - det tager ca. 20 min. før al væden er brugt og risene er møre og cremede. Smag til, vend parmesan i og lad risottoen trække under låg 10 min. inden servering. Rist imens baconternene gyldne og let sprøde på en tør pande. Skær æblerne i små tern og hak løget ligedan. Kom begge dele på panden og sauter videre til væden er kogt ind om toppingen. Smag til med salt og peber. Anret risottoen i flotte dybe tallerkner og fordel toppingen ovenpå. Slut af med lidt ekstra friskrevet parmesanost og server straks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?