0

Risotto med radicchio, porcinisvampe og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom svampene i en skål, overhæld dem med 3½ dl kogende vand og lad dem trække 20 min. Hak løg og hvidløg fint og sauter begge dele i lidt olie. Snit radicchioen i 1 cm brede strimler, kom dem i gryden sammen med de opblødte svampe og sauter videre et par minutter. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Hæld dem i gryden og sauter dem med til de begynder at blive gennemsigtige. Hæld hvidvinen på og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Rør 2 dl af opblødningsvandet fra svampene sammen med kalvefonden - vær opmærksom på, at der kan være lidt bundfald af fin grus mv., så ikke skal med. Start på at tilsætte fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt indtil al fonden er brugt. Smag til med salt, peber og rør revet parmesanost i lige inden servering. Server straks med godt brød og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.