0

Risotto med radicchio, porcinisvampe og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom svampene i en skål, overhæld dem med 3½ dl kogende vand og lad dem trække 20 min. Hak løg og hvidløg fint og sauter begge dele i lidt olie. Snit radicchioen i 1 cm brede strimler, kom dem i gryden sammen med de opblødte svampe og sauter videre et par minutter. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Hæld dem i gryden og sauter dem med til de begynder at blive gennemsigtige. Hæld hvidvinen på og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Rør 2 dl af opblødningsvandet fra svampene sammen med kalvefonden - vær opmærksom på, at der kan være lidt bundfald af fin grus mv., så ikke skal med. Start på at tilsætte fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt indtil al fonden er brugt. Smag til med salt, peber og rør revet parmesanost i lige inden servering. Server straks med godt brød og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.