0
Risotto med ricotta, spinat og sprød salat

Risotto med ricotta, spinat og sprød salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Risotto er altid en god idé. Her er den ekstra cremet af ricotta - som jeg elsker! Husk.... Vær aldrig nærig med olivenolie, og hold altid risottoris al dente. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgløg
1 min.
Risotto prep

Hak hvidløg og løg fint og sauter begge dele i rigeligt olivenolie i en sauterpande. De skal have ca. 1 minut og ikke tage farve. 
Tilsæt ris og sauter i yderligere 2-3 minutter, uden at noget tager farve. 

Tilsæt gerne 1/2-1 dl hvidvin. Kog den væk. 

Tilsæt ca. 2,5 dl vand eller bouillon pr- 100 g risottoris. Tilsæt væden lidt ad gangen, så den næsten koger væk hver gang. Fortsæt til næsten alt væden er brugt og risene næsten er al dente. Krydr undervejs med salt og peber. 

babyspinatricotta fra la Trecciaparmigiano reggiano (Parmesan)citron
6 min.
Spinat risotto

Hak evt. spinaten groft. Vend den i risottoen og lad den falde sammen.

Rør ricottaen sammen med en smule olivenolie. Riv parmesanen. 

Vend det hele i risottoen når den næsten er klar. Lad det hele simre ganske kort. Smag til med salt og peber og en smule citronskal. 

hjertesalatagurkerforårsløg
13 min.

Pluk imens salaten groft. Skær agurken i skiver. Snit forårsløg fint. Anret salat, agurk og forårsløg på et lille fad. Dryp med lidt citronsaft og olivenolie og krydr med salt og peber. 

19 min.
Anretning

Anret risotto i dybe tallerkner. Servér straks med salat til. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?