0
Risotto med stegt hvilling, majs og grøn salat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Arborio risottorisskalotteløghvidløg
1 min.
Lav risottoen

Skræl hvidløg og skalotteløg, og hak begge dele fint med en skarp kniv. Kom 4 dl vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløg og skalotteløg, uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 min. Sæt et ur. Risene skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

majskolberpærebladsellericitronfrisk oregano
5 min.
Kog majs og lav salat

Kom majskolberne med blade og det hele op i en gryde, og dæk dem med vand. Tilsæt et godt skud salt, og kog majsene i 5-7 min.

Skær pære og bladselleri i tynde skiver. Pluk oreganoen ud i blade. Riv citronen fint, og gem skrællen til senere.

Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie, og vend dressingen sammen med oregano, pære og bladselleri. Du skal bruge ca. 1 spsk. dressing pr. kuvert.

citronpecorino romano
15 min.
Færdigør risotten

Efter ca. 14 min. skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og riv osten fint ned i. 

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Risottoen skal være temmelig flydende og bestemt ikke tyk som risengrød. Smag risottoen til med fintrevet citronskræl, salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske. Læg låg over panden, og lad den trække 5 min.

hvillingfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Mens risottoen trækker, kan du skære fisken ud i kuvertstykker. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Steg fisken på en meget varm pande i en smule olie i 3-4 min, på den ene side og 30 sekunder på den anden side. Når fiskekødet er mælkehvidt, er det færdigt.

30 min.
Anretning

Skær majsene af kolberne med en kniv. Anret risottoen i en dyb tallerken, og drys majs over. Kom fisken ovenpå, og salaten på siden. 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?