0
Risotto med svampe og porrer dertil stegt kylling

Risotto med svampe og porrer dertil stegt kylling

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

champignon i skiverporrerhvidløgskalotteløgArborio risottorisparmigiano reggiano (Parmesan)fløde 38% (piskefløde)
1 min.
Risotto

Hak skalotteløg og hvidløg fint.

Ordn porrer og snit dem fint - brug kun den hvide og den lysegrønne del af porrene og sørg for at de er grundig skyllede - også efter de er snittet - der kan sidde en del jord i dem. 

Rist svampene af i en tykbundet gryde i halvt smør halvt olivenolie, til de er gyldne.

Krydr med salt og peber.

Tilsæt porrer, skalotteløg og hvidløg, og sauter dem med i et par minutter.

Tilsæt risottoris, og lad dem sautere med i 1 minut.

Tilsæt evt. lidt tør hvidvin (1-2 dl), og lad vinen koge næsten væk. (kan udelades)

Reducer varmen, så risene netop simrer. Hæld vand (eller tynd hønse- eller grøntsagsbouillon) på lidt ad gangen, mens du rører. Sørg for at vandet/bouillonen er kogende, når du tilsætter det.

Lad risene absorbere næsten al væden, før der tilsættes mere. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 15-18 minutter.

Tag risottoen af varmen, og rør fløde og revet parmesan i.

Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft og -skal.

Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen, tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.

Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 minutter, mens du steger fisken.

 

kyllingefilet
25 min.
Kylling

Krydr med salt og peber på begge sider, og vend kyllingen i lidt hvedemel.

Steg i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og steg videre i yderligere 2 minutter

Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op.

Vend, krydr igen med salt og peber på begge sider steg til kyllingen netop er gennemstegt. 

Anretning

Som vist.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?