0

Risotto med toscanakål, forårsløg og pancetta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skyl toscanakålen, fjern de grove ribber og snit bladene i ½ cm brede strimler. Snit forårsløgene i tynde skiver og hak hvidløget fint. Skær pancettaen i tern, rist den i en tykbundet gryde til den er gylden og sprød og tag den op med en hulske. Kom lidt olivenolie i gryden og sauter forårsløgene deri 4-5 min. til de er blevet bløde. Kom hvidløg og ris ved og lad det sautere med 1 min. Hæld vinen på og rør til den er helt absorberet af risene. Tilsæt så fonden 2 dl ad gangen og rør til væden er opsuget, før der tilsættes mere - det tager ca. 20 min. før al væden er brugt og risene er møre og cremede. Smag til med lidt revet citronskal, salt og peber og vend kålstrimler, parmesan og pancetta i lige inden servering. Drys evt. med krydderurter og server straks som den er eller som tilbehør til stegt kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?