0
Risotto på natfangede petit jomfruhummere med ærter, mascarpone og parmesan

Risotto på natfangede petit jomfruhummere med ærter, mascarpone og parmesan

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jomfruhummerhaler
1 min.
Jomfruhummer:

Pil de kogte jomfruhummere, og del hver hale i 3-4 stykker. Hvis du orker det, kan du jo koge en fond på skallerne, og anvende den i risottoen i stedet for grøntsags- eller hønsefonden.

hvidløgskalotteløgArborio risottorishvidvinolivenolie, ekstra jomfrugrøntsags bouillonærter (frost OK)forårsløgbredbladet persilleparmigiano reggiano (Parmesan)smørmascarpone
5 min.
Risotto:

Hvidløg og skalotteløg hakkes fint og sauteres i en gryde i ekstra jomfruolivenolie, til de er klare uden at have taget farve. Krydr med salt og peber. Risene skylles grundigt i flere hold koldt vand, og drænes.

De skyllede ris tilsættes til gryden, og sauteres i 1-2 min. til de også er klare, igen uden at have taget farve. Tilsæt hvidvin, og kog det ind til det halve. Dæk herefter risene med varm grøntsags- eller hønsebouillon og kog, mens du rører i risene. Tilsæt løbende mere bouillon, som den svinder ind. Fortsæt indtil risene er møre, men stadig har bid (det tager som regel 12-15 min.). Det er vigtigt, at du rører undervejs, ellers brænder det på.

Riv parmesanen fint, og vend den i risottoen sammen med mascarpone. Rør i risottoen, til den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt nu smør i tern, og rør rundt, til det er absorberet.

Blancher ærterne i 1 min. i 2 spsk. kogende vand og en klump smør.

Lad risottoen hvile i 5 min. under låg. Smag nu til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. mere parmesan. Vend til sidst de pillede jomfruhummerhaler, blancherede ærter, fintsnittede forårsløg og hakket persille i risottoen. Pynt med lidt friske krydderurter, og servér straks.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys lidt plukkede krydderurter over, og server evt. godt brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?