0
Risotto på natfangede peteit jomfruhummere med ærter, mascarpone og parmesan

Risotto på natfangede peteit jomfruhummere med ærter, mascarpone og parmesan

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Jomfruhummerhaler, Sulfitter, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jomfruhummerhaler
1 min.
Jomfruhummer:

Pil de kogte jomfruhummer og del hver hale i 3-4 stykker. Hvis du orker det kan du jo koge en fond på skallerne og anvende i risottoen i stedet for grøntsags eller hønsefonden.

hvidløgskalotteløgArborio risottorishvidvinolivenolie, ekstra jomfruBouillonærter (frost OK)forårsløgbredbladet persilleparmigiano reggiano (Parmesan)smørmascarpone
5 min.
Risotto:

Hvidløg og skalotteløg hakkes fint og sauteres i en gryde i ekstra jomfruolivenolie til de er klare uden at have taget farve. Krydr med salt og peber. Risene skylles grundigt i flere hold kold vand og drænes

De skyllede ris tilsættes og sauteres i 1-2 min til de også er klare, igen uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og kog det ind til det halve. Dæk herefter risen - med varm grøntsags eller hønsebouillon og kog mens du rører i risene. Tilsæt løbende mere bouillon som den svinder ind. Forsæt indtil risene er møre, men stadig har bid (det tager som regel ca. 12-15 minutter). Det er vigtigt at du rører undervejs, ellers brænder det på.

Riv parmesanen fint og vend det i risottoen sammen med mascarpone. Rør i risottoen til den når op til lige under kogepunktet og tilsæt nu smør i tern og rør rundt til det er absorberet.

Lad risottoen hvile 5 minutter under låg. Smag nu til med salt, peber og lidt citronsaft og evt. mere parmesan. Vend til sidst de pillede jomfruhummerhaler samt fintsnittede forårsløg og hakket persille i risottoen - pynt med lidt friske krydderurter og servér straks.

30 min.
Anretning:

Som vist. Drys lidt plukkede krydderurter over og server evt. godt brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?