0
Rispilaf med kuller, ingefær, hvidløg og græsk yoghurt

Rispilaf med kuller, ingefær, hvidløg og græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ingefærhvidløgforårsløgbrune risgrøntsags bouillon
1 min.
Hak urter og kog ris

Riv ingefæren og hvidløget på den fine side af et rivejern. Hak forårsløget fint og gem den grønne del af forårsløget til anretning.

Varm en gryde op ved middel varme. Der skal være plads til ris og vand i gryden også. Steg ingefær og hvidløg i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 2-3 min. 

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en skål, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kom risene, bouillonen og lidt salt i gryden med urterne, tilsæt vand, indtil det dækker risen. Kom låg på og lad det simre ved lav varme, indtil risene er helt møre og vandet er fordampet.

kullerfilet uden skindspidskål
10 min.
Pocher fisken og kog kålen

Sæt en ny kasserolle med saltet vand over at simre.

Skær fisken i mundrette stykker og kom det i vandet i ca. 2 min., indtil fisken begynder at flage. Overfør fisken til en tallerken med en hulske.

Skær kålen i mundrette stykker og kog ligeledes i vand i ca. 1 min., indtil det er blevet mørt. Sigt kogevandet fra og lad kålen dampe af.

myntegræsk yoghurt, 10%
20 min.
Hak mynten

Hæld yoghurten i et fad og krydr med salt.

Pil bladene fra stilken på mynten og hak dem groft.

30 min.
Rør pilafen

Kom risene i en stor skål med fisken, kålen, mynten og den hakkede forårsløg. Vend pilafen godt rundt og smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Anret pilafen henover yoghurten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
521 kcal
Fedt:
21,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
46,3 g
heraf sukkerarter:
3,8 g
Kostfibre:
5,9 g
Protein:
33,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?