
Bræk den træede ende af aspargeserne og kasser dem. Vend aspargeserne med lidt olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem 6-8 min. ved 200 grader. Læg pancettaen på en anden plade og bag dem med 9-10 min. til de er gyldne og let sprøde og dryp af på køkkenrulle. Pensl brødskiverne med lidt olie og rist dem med i ovnen 5-6 min. til de er let gyldne. Skyl salaten og slyng den tør. Bring 2 l vand tilsat lagereddiken til kogepunktet, slå æggene forsigtigt ud deri og pocher dem ca. 3 min. til hviden lige har sat sig. Fordel salaten ovenpå brødskiverne, læg aspargeserne ovenpå og top med pocheret æg, let knust pancetta og et kværn sort peber. Server straks som forret eller til kylling, lam, kalv eller gris.
Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften