0

Ristede asparges på crostini toppet med ristet pancetta og pocheret æg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bræk den træede ende af aspargeserne og kasser dem. Vend aspargeserne med lidt olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem 6-8 min. ved 200 grader. Læg pancettaen på en anden plade og bag dem med 9-10 min. til de er gyldne og let sprøde og dryp af på køkkenrulle. Pensl brødskiverne med lidt olie og rist dem med i ovnen 5-6 min. til de er let gyldne. Skyl salaten og slyng den tør. Bring 2 l vand tilsat lagereddiken til kogepunktet, slå æggene forsigtigt ud deri og pocher dem ca. 3 min. til hviden lige har sat sig. Fordel salaten ovenpå brødskiverne, læg aspargeserne ovenpå og top med pocheret æg, let knust pancetta og et kværn sort peber. Server straks som forret eller til kylling, lam, kalv eller gris.

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?