0

Ristede bladbeder med yoghurt-appelsindressing, pekannødder og lyse rosiner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Riv 1 tsk. appelsinskal ned i en skål, rør yoghurten, 2 spsk. olivenolie, salt og peber i og smag til. Pres saften af resten af appelsinen og læg rosinerne i blød der i. Skyl bladbederne rigtig godt og del dem i stængler og blade. Flæk stænglerne en gang på langs og striml bladene i 3 cm brede strimler. Hak hvidløgsfeddet helt fint. Smelt smørret på panden og lad det bruse af. Kom 2 spsk. olie ved og rist bedestænglerne til de har taget farve. Kom bladene og hakket hvidløg ved, krydr med salt og peber og rist yderligere 2-4 min. Anret bladbederne på et fladt fad og dryp yoghurtdressingen henover. Drys med drænede lyse rosiner og grofthakkede pekannødder og slut af med lidt jomfruolivenolie og et godt kværn sort peber. Server straks som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.