0

Ristede grønne grøntsager med feta, mandler og soltørrede tomater (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Halver dem med et skråt snit og del broccolien i små buketter. Snit pak choy'en i 1 cm brede strimler. Rist bønner og broccoli i lidt olie min. 5-7 min., kom fonden ved og lad det koge væk. Kom pak choy ved og rist videre til grøntsagerne er møre, men med bid. Hak mandlerne groft og klip tomaterne i tynde strimler. Kom de varme grøntsager i en skål og vend hurtigt mandler, tomater, citron og olie i. Smag til med salt og peber, anret og smuldr fetaen henover. Server straks til fx lammekølle eller gammeldags oksesteg.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.