0

Ristede gulerødder med friske nektariner og varm æble-nøddetopping

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl gulerødderne, flæk dem på langs og vend dem med olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem ved 200 grader til de er møre og gyldne, 20-25 min. Halver imens nektarinerne, fjern stenene og skær kødet i både. Hak nødderne og rist dem i lidt olie til de lige begynder at tage farve. Kom sukkeret ved og rist det med 1 min. Rør citronsaft og evt. citronskal i og lad væden koge ind om nødderne. Skær æblerne i fine små tern, vend dem i lige inden anretning og smag til. Anret de varme rødder på række på et flot fad og fordel nektarinerne ovenpå. Lav et bælte af æble-nøddetoppingen henover og drys gerne med lidt hakkede krydderurter. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?