Skræl gulerødderne og halver dem på langs. Varm olien op i en gryde og rist gulerødderne gyldne med salt og peber. Kom en smule vand ved og damp rødderne møre under låg 2-4 min. – de skal være møre, men bevare et sprødt bid. Trim imens chili og løg og hak begge dele i helt fine tern. Hak de sorte oliven og vend alle tre dele med de møre gulerødder. Varm det hele hurtigt igennem og smag til med salt og peber. Drys evt. med lidt friskhakket persille eller dild og server til fisk, fjerkræ eller kød.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften