0

Ristede koteletter med stegte ris og peanutbuttersauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Peanutbuttersauce: Hak ½ løg, 1 fed hvidløg og chilien meget fint og sauter det hele i lidt olie uden det tager farve. Kom peanutbutter (1 lille glas), soja, limesaft og lidt vand ved og kog det forsigtigt op. Lad det simre et par minutter og tilsæt evt. mere vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til og juster igen konsistensen med vand.

Ris: Ordn peberfrugter og savojkål og skær dem i tynde strimler. Skær resten af løgene i tynde både og hak resten af hvidløgene fint. Pisk æg og hvider godt sammen. Varm olien i en wok, tilsæt karry og koriander, så krydderierne lige ”brændes af” og rist derefter alle grøntsagerne hurtigt. Kom risene i og varm igennem. Tilsæt den rå æggemasse og vend rundt til det hele har fået en lækker, cremet konsistens (æggemassen skal stivne).

Kød: Krydr koteletterne (som gerne må være tykke) med salt og peber og steg dem møre og gyldne i lidt olie, 3-4 min. på hver side.

Server retten med soja og mangochutney.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?