Skær toppen af gulerødderne, men bevar 3 cm af det grønne. Skrub dem godt med en børste, flæk dem på langs og vend dem med olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag ved 200 grader i 20-30 min. afhængigt af tykkelse, til de er møre med bid.
Snit imens baconen i ½ cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist den gylden på en tør pande og dryp af på køkkenrulle.
Rens panden, men behold 2 spsk. af fedtet til toppingen. Rens snackpeberen og snit den i små tern. Hak løg og hvidløg fint. Varm baconfedtet op på panden og kom løg, hvidløg, citronsaft og sukker ved og lad det simre 1 min. under omrøring. Vend peberfrugterne i og krydr med friskkværnet peber og lidt salt.
Rør bacon i, smag til og fordel toppingen over de bagte, anrettede gulerødder, drys gerne med hakkede krydderurter og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
Kundekommentarer ()