0

Ristede pastinakker toppet med majs, bacon og cherrytomater (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl pastinakkerne, skær dem i kvarte på langs og vend dem med olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag ved 175 grader i 20-30 min. afhængigt af tykkelse, til de er møre med bid. Snit imens baconen i ½ cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist den gylden på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Rens panden, men behold 2 spsk. af fedtet til toppingen. Trim majsen for blade og hår og skær kernerne af kolben med en skarp kniv. Halver cherrytomaterne og hak løg og hvidløg fint. Varm baconfedtet op på panden og sauter løg og hvidløg klare deri. Kom majskerner, ½ dl vand, eddike og sukker ved og lad det simre 1 min. under omrøring til vandet er kogt væk. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt, rør bacon og cherrytomater i og varm det hurtigt igennem. Anret pastinakkerne på et faldt fad og fordel bacon-tomat-majsblandingen i et bælte henover. Drys gerne med klippet purløg og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?