Sæt en grydefuld velsaltet vand over at koge.
Rens bederne grundigt i koldt vand og del dem i stængler og blade. Flæk stænglerne på langs og snit dem i små tern. Giv bladene et 2 min. opkog i det kogende vand og kom dem straks i iskoldt vand. Pres så meget væde fra som muligt og hak dem groft.
Klip ligeledes abrikoserne i små tern og kom dem i en skål sammen med rosinerne. Overhæld med kogende vand og lad dem trække 10 min.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og lad dem køle af på køkkenrulle. Kom et godt skvæt olie på samme pande og rist stængler i 4-5 min. til de er blødgjorte og møre. Pil imens hvidløgene, hak dem fint og kom dem ved sammen med et godt nip salt og peber.
Kom de grofthakkede blade, drænede abrikoser og rosiner og ristede pinjekerner ved og vend rundt til det hele er godt blandet og varmet igennem. Smag til og server lunt eller stuetempereret til fx helstegt kylling, en nakkekotelet eller til krydrede gryderetter.
Kundekommentarer ()