0

Ristet andebryst på perlebygsalat med spidskål, bacon, timian og nedkogt æblemostvinaigrette

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Skyl perlebyggen godt, kog den mør i letsaltet vand som anvist på emballagen og lad den køle lidt af. Vinaigrette: Hæld æblemost, -eddike, sukker, lidt salt og friskkværnet peber i en kasserolle, kog det op og lad det stille koge ind til en tredjedel. Juster sødme/syrebalancen efter din egen smag, vend vinaigretten sammen med perlebyggen og lad det hele trække i 15 min. Skær baconen i tændstiktynde skiver, rist dem sprøde og gyldne på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Befri spidskålen for grove blade og stok og snit resten i tynde strimler. Pil rødløgene og skær dem i smalle både. Blancher begge dele i spilkogende letsaltet vand i 1 min., køl af i koldt vand og lad det dryppe godt af. Pluk timianen og hak persillebladene. Vend kål, løg, bacon og krydderurter sammen med den marinerede perlebyg og smag til.

Andebryst: Rids brystskindet i et småternet mønster og gnid det godt med salt og lidt peber. Læg kødet på en tør pande med skindsiden nedad og sæt det over ved lav varme. Lad fedtet smelte af stille og roligt – hæld det af panden et par gange undervejs – og fortsæt til skindet er let gyldent og det meste af fedtet smeltet væk - det tager omkring 15 min. Hæld fedtet af panden, skru op til middelhøj varme og lad kødet stege til det er flot brunet. Vend kødet og steg det på kødsiden i 3-5 min. (efter ønske) – pas på det ikke får for meget, da kødet let kan blive tørt. Tag kødet af panden og lad det hvile i 5 min.

Anretning: Fordel salaten på 4 store tallerkner. Skær hvert andebryst i tynde skiver og anret kødet ovenpå salaten. Dryp med lidt honning og drys med flagesalt.

Server sammen med bagte gulerødder og en tranebærkompot.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?