0

Ristet blomkål med cremet ostesauce og forårsløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i mundrette buketter, vend dem med lidt olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 225 grader i 15-20 min. Trim forårsløgene og del dem i en hvid og en grøn halvdel. Snit de grønne toppe i fine skiver og stil til side. Hak de hvide dele i helt fine tern og sauter dem i smørret i en tykbundet gryde til de er bløde - de skal ikke tage farve. Kom mel og ¼ tsk. salt ved og sauter videre til blandingen begynder at blive gylden, ca. 3 min. Tilsæt mælken af 2 omgange under konstant piskning til saucen er helt glat. Lad den simre til den er kogt godt igennem og melsmagen er væk og lad den hvile på eftervarmen i 10 min. Rør ost, sennep, Worcestershiresauce og cayennepeber i og smag til.

Anret blomkålen på et fladt fad, hæld ostesaucen over og drys med fintsnittet forårsløgstop.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!