Del blomkålen i mundrette buketter, vend dem med lidt olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 225 grader i 15-20 min. Trim forårsløgene og del dem i en hvid og en grøn halvdel. Snit de grønne toppe i fine skiver og stil til side. Hak de hvide dele i helt fine tern og sauter dem i smørret i en tykbundet gryde til de er bløde - de skal ikke tage farve. Kom mel og ¼ tsk. salt ved og sauter videre til blandingen begynder at blive gylden, ca. 3 min. Tilsæt mælken af 2 omgange under konstant piskning til saucen er helt glat. Lad den simre til den er kogt godt igennem og melsmagen er væk og lad den hvile på eftervarmen i 10 min. Rør ost, sennep, Worcestershiresauce og cayennepeber i og smag til.
Anret blomkålen på et fladt fad, hæld ostesaucen over og drys med fintsnittet forårsløgstop.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kommentarer og forslag til opskriften